Instructies voor het uploaden van de ID

Gewijzigd op Wo, 22 Mei om 2:45 PM

Upload een kleurenscan of foto van een geldig identiteitsbewijs, dit dient een paspoort, ID-kaart of Nederlands verblijfsdocument zijn. De kopie wordt alleen gebruikt voor screeningdoeleinden en wordt na 10 werkdagen automatisch uit ons systeem verwijderd. Rijbewijzen worden niet geaccepteerd als identiteitsbewijs.

Om uw identiteitsdocument te uploaden kunt u de volgende stappen volgen:

1. Log in via https://screening.validatagroup.com
  2. Klik op ‘Ga naar screening’
  3. Ga naar de ID check Verificatie identiteitsbewijs
  4. Scan de QR-code met uw telefoon of kopieer de link naar uw mobiele browser
  5. U kunt de check alleen uitvoeren op een smartphone of recent mobiel device (tablet, IPad)
  6. Druk op start en lees de instructies
  7. Selecteer het land van uitgave
  8. Kies welk identiteitsdocument u gaat uploaden
  9. Plaats uw identiteitsdocument in het kader. Let op! Als u een ID kaart heeft, dan dient u de voor- en achterkant te fotograferen > zorg dat alles zichtbaar is en scherm niets af, volg de instructies op die gegeven worden door de check
  10. Gebruik een rustige achtergrond in een kleur (geen drukke prints)
  11. Neem vervolgens een selfie als hierom gevraagd wordt
  12. Vergeet de check niet in te dienen

Tips voor een correcte upload:

• Scan de QR code en volg de instructies op
  • Als u het voorbeeld opent, dient de foto scherp te zijn. Onscherpe foto's worden per definitie afgekeurd
  • Alle vier de hoeken van het document dienen zichtbaar te zijn
  • Maak geen foto van een foto, u dient een realtime foto te uploaden van het ID document
  • De foto dient in voldoende daglicht genomen te zijn zonder drukke achtergronden en lichtflitsen